Συναντηση με τους γονεις της Α Λυκειου.

Το ταξίδι στο μέλλον ξεκινάει από το σχολείο

22/9/2018

Συναντηση με τους γονεις της Α Λυκειου.

 Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού μας συγκροτήματος, συνάντηση του Διευθυντή του Λυκείου μας κου ΚΑΚΑΒΑ ΧΡΗΣΤΟΥ με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Α Λυκείου. Την πρόσκληση απηύθυνε ο Διευθυντής και ανταποκρίθηκε πολυ ικανοποιητικός αριθμός γονέων. Το σύλλογο διδασκόντων εκπροσώπησαν με δική τους πρωτοβουλία και διάθεση οι:

ΜΠΑΡΩΤΑ ΖΩΗ

ΛΑΧΑΝΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΙΩΑΝΝΑ

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΜΕΛΑΣ ΘΩΜΑΣ 

ΣΚΟΥΡΑΣ ΑΡΗΣ

Αρχικά ο Διευθυντής ενημέρωσε για τα τμήματα γενικής παιδείας και επιλογών, για τις ελλέιψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και πόσο αυτές επηρεάζουν την λειτουργία του σχολείου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κανονισμό λειοτυργίας του σχολείου, ο οποίος θα αποσταλλεί με mail σε όλους τους γονείς μόλις ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των στοιχείων όλων των μαθητών. Επέλεξε απο αυτόν να αναφερθεί συγκεκριμένα σε 3 θέματα:

1. την απαγόρευση της κατοχής κινητού στο σχολείο

2. την απαγόρευση του καπνίσματος

3. τον σεβασμό της ατομικότητας και της διαφορετικότητας του κάθε μαθητή από όλους τους υπολοίπους.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, για θέματα οπως: η επικοινωνία των γονέων με τους καθηγητές, η ενημέρωσή τους για απουσίες και άλλα θέματα, η άρνηση χορήγησης απο το σχολείο οποιασδήποτε φαρμακευτικής ουσίας και η παραλαβή απο το σχολείο των αδιαθετούντων και αδύνατων να παρακολουθήσουν το υπόλοιπο πρόγραμμα μαθητών. 

Στο τέλος υπήρξε μια πρώτη επικοινωνία με τους παρευρισκόμενους καθηγητές που έθεσε τις βάσεις για τη σωστή λειτουργία των τριών αξόνων για την επιτυχή πορεία των μαθητων: ΓΟΝΕΩΝ - ΜΑΘΗΤΩΝ - ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ