Ενημερωση για τις Ενδοσχολικες Εξετασεις

Το ταξίδι στο μέλλον ξεκινάει από το σχολείο

22/5/2022

Ενημερωση για τις Ενδοσχολικες Εξετασεις

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, καλημέρα σας και καλή Κυριακή
Όπως γνωρίζετε αύριο ξεκινούν οι γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις . το πρώτο και κύριο λοιπόν είναι να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους μαθητές μας. Ταυτόχρονα όμως θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για αποφάσεις που πήρε ο Σύλλογος στην ειδική του συνεδρίαση για το θέμα αυτό. Η κοινοποίησή τους από μάς και η μελέτη τους από σας είναι απαραίτητη αφού μεσολάβησαν δυο σχολικά έτη που λόγω της πανδημίας δεν έγιναν εξετάσεις. Έτσι λοιπόν:
1.       Η προσέλευση των μαθητών θα πρέπει να ακολουθεί αυστηρά το πρόγραμμα που τους έχει δοθεί. Δεν θα γίνεται δεκτός κανένας μαθητής από τη στιγμή που έχουν δοθεί τα θέματα και μηδενίζεται στο μάθημα αυτό ( εκτός και αν προσκομίσετε ιατρική βεβαίωση ασθενείας οπότε θα γράψει στην επαναληπτική περίοδο το δεύτερο 15ημερο του Ιουνίου).
2.       Αν τα παιδιά σας ασθενούν με covid ή οποιαδήποτε άλλη ασθένεια θα πρέπει να προσκομίσετε στο σχολείο το θετικό διαγνωστικό papid για τον covid ή ιατρική γνωμάτευση για κάθε άλλη περίπτωση για να μπορέσει το παιδί σας να λάβει μέρος στην επαναληπτική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου.
3.       Δεν επιτρέπεται η κατοχή κινητού καθώς και ρολογιού smartwatch κατά την διάρκεια των εξετάσεων. Η μη υπακοή στην παραπάνω απαγόρευση θα επισύρει τον αυτόματο μηδενισμό του γραπτού του μαθητή/ μαθήτριας.
4.       Μηδενισμός το γραπτού θα γίνεται και στην περίπτωση που μαθητής / μαθήτρια συλλαμβάνεται να αντιγράφει ή με την συμπεριφορά του προκαλεί προβλήματα στην διεξαγωγή της διαδικασίας των εξετάσεων
Κλείνοντας τονίζουμε πως η διαδικασία των εξετάσεων είναι απολύτως διαφορετική από την διδασκαλία και την εν γένει κατάσταση στο υπόλοιπο σχολικό έτος. Απαιτεί σεβασμό, σοβαρότητα από όλους και διασφάλιση συνθηκών αντικειμενικότητας για κάθε μαθητή/ μαθήτρια που προσπαθεί είτε να περάσει την τάξη είτε να αριστεύσει.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ