Ανεστραμμενη ταξη

Το ταξίδι στο μέλλον ξεκινάει από το σχολείο

23/12/2022

Ανεστραμμενη ταξη

ΜΗΝΙΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ( ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ02 / ΠΕ04 ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ

Τη Δευτέρα 5/12/2022 κατά τη διάρκεια της 7ης διδακτικής ώρας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα με τον διαδραστικό πίνακα η μηνιαία συνάντηση ( Δεκεμβρίου )εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ02 (Φιλολόγων), ΠΕ04 (Φυσικών Επιστημών) και των διδασκόντων στην Α΄ Λυκείου.

Η συνάντηση υλοποιήθηκε μετά από πρόσκληση των Ενδοσχολικών Συντονιστών κ. Βατίκαλου Παναγιώτας (ΠΕ04/Τάξης Α’) και κ. Παπαδοπούλου Χρυσούλας (ΠΕ02) με στόχο την παρουσίαση ενός νέου διδακτικού μοντέλου διδασκαλίας, της Ανεστραμμένης Τάξης. Πρόκειται για μία σχετικά νέα προσέγγιση εκπαιδευτικού σχεδιασμού στα σχολεία, που αντιστρέφει τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη δομή. Και επειδή η γνώση δεν είναι απλά η μετάδοση μιας παραστατικής εικόνας, αλλά συνίσταται πάντα σε ενεργητικές διαδικασίες που καταλήγουν στο μετασχηματισμό του πραγματικού υλοποιήθηκε και μία προσομοίωση διδασκαλίας στηριζόμενη στην «Αντίστροφη Τάξη».

Με την ελπίδα ότι τέτοιες πρωτοβουλίες αναβαθμίζουν την εκπαιδευτική πραγματικότητα και βελτιώνουν τη διδακτική πράξη δεσμευόμαστε για νέες ανάλογες δράσεις.

Βατίκαλου Παναγιώτα

Παπαδοπούλου Χρυσούλα

ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Μπορείτε να ανοίξετε και να κατεβάσετε τα παρακάτω αρχεία.

  • PDF

    (0.0Kb)
  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ