Εκπαιδευτικες επισκεψεις στο εξωτερικο

Το ταξίδι στο μέλλον ξεκινάει από το σχολείο

27/9/2019

Εκπαιδευτικες επισκεψεις στο εξωτερικο

Αγαπητοί γονείς και μαθητές του 4ου ΓΕΛ Χαλκίδας 

 

 Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι και φέτος το σχολείο πιστό στις αρχές της πολύπλευρης παροχής δυνατοτήτων εκπαίδευσης  και ψυχαγωγίας, εκτός των πολλών εκπαιδευτικών επισκέψεων του σε προορισμούς του εσωτερικού,  προτίθεται να διοργανώσει εκπαιδευτικές επισκέψεις στο εξωτερικό με βάση τον σχετικό νόμο του Υπουργείου Παιδείας.

Υπάρχουν δύο σκέψεις  που θα υλοποιηθούν  εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον και δυνατότητα από τους μαθητές μας. Το πρώτο εκδηλώθηκε έντονα για το δεύτερο σίγουρα αποτελεί εμπόδιο το σχετικά μεγάλο κόστος που θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε μέσα από χορηγίες φορέων της πόλης μας, ώστε να το μειώσουμε στο μικρότερο δυνατό, δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερους μαθητές

Η πρώτη αφορά επίσκεψη στο CERN της Ελβετίας τον Νοέμβριο 2019 με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Μιχαήλ Αικατερίνη ΠΕ04.04 (Βιολόγο)  και η δεύτερη επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις  Βρυξέλλες, στο Άμστερνταμ  και στο Πανεπιστήμιο του  Ρότερνταμ στα μέσα Μαρτίου 2010, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Παπαϊωάννου Σωτηρία ΠΕ11 ( Γυμνάστρια). Οι δυο επισκέψεις φυσικά έχουν την έγκριση του συλλόγου των καθηγητών του 4ου ΓΕΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

Θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για την πρόοδο των ενεργειών μας σχετικά με τις δυο επισκέψεις, θέλουμε να ζητήσουμε την κατανόηση σας για τις σχετικά ανελαστικές ημερομηνίες που έχουν να κάνουν με τα αεροπορικά εισιτήρια. Οι δυο προαναφερθείσες καθηγήτριες και ο Διευθυντής του σχολείου θα είναι στη διάθεσή σας για την παροχή κάθε χρήσιμης πληροφορίας.