ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ 4ου ΓΕΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΟ ΚΕΠΕΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Το ταξίδι στο μέλλον ξεκινάει από το σχολείο

16/05/2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ 4ου ΓΕΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΟ ΚΕΠΕΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

 

Μια εμπειρία ζωής ήταν για όλους μας η περιβαλλοντική εκδρομή στο πανέμορφο Καρπενήσι στις 29-31/3/2023 όπου συμμετείχαμε στο πρόγραμμα Erasmus+ “MindfulNature”.
 
Ήταν  μία πραγματική απόδραση στη φύση, την οποία οργάνωσαν άψογα η κα Παπαθανασίου και η κα Παπαϊωάννου σε συνεργασία με το ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου.
 
Τρεις μέρες ήταν αρκετές για να πάρουμε γνώσεις, να αποκτήσουμε εμπειρίες, να αγαπήσουμε τη φύση, να γνωριστούμε μεταξύ μας και να διασκεδάσουμε. Επισκεφτήκαμε το Αστεροσχολείο της Υπάτης, μια καινοτόμα εκπαιδευτική δράση για την μελέτη και την διάδοση της αστρονομίας, όπου όλοι μας μαγευτήκαμε βλέποντας τον έναστρο ουρανό και το σύμπαν. Περπατήσαμε στο πλατανόδασος των Γοργιανάδων και ήρθαμε σε επαφή με μια μοναδική εμπειρία εξερεύνησης του δάσους. Οι ασκήσεις και οι δραστηριότητες στη φύση ανέπτυξαν την ενσυνείδησή μας και μας γέμισαν γαλήνη, ψυχική ηρεμία και χαλάρωση.  Η επίσκεψη μας στον Τόρνο ήταν για όλους μια ευχάριστη έκπληξη, αφού έμοιαζε με ένα ζωντανό μουσείο της φύσης. Παντού έλατα, πλατάνια, βότανα, μονοπάτια και μια πλούσια πανίδα. Θαυμάσαμε τους καταρράκτες, διασχίσαμε γεφύρια, μαγευτήκαμε από την άγρια αυτή πλευρά της φύσης. Δεν θα μπορούσαμε να βρεθούμε στο Καρπενήσι και να μην επισκεφτούμε την Ιερά Μονή της Παναγιάς της Προυσιώτισσας αφού αποτελεί το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της περιοχής. Το παλιό Μικρό Xωριό ήταν ίσως από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά της περιοχής. Τα πλακόστρωτα σοκάκια, οι βελανιδιές και τα τρεχούμενα νερά το έκαναν μαγευτικό. Την ημέρα αναχώρησης επισκεφτήκαμε το SaloonPark, που μας πρόσφερε αξέχαστες υπαίθριες στιγμές διασκέδασης.
 
Φύγαμε από το Καρπενήσι γεμάτοι συναισθήματα χαράς αλλά και στενοχώριας που οι μέρες πέρασαν τόσο γρήγορα. Όμως για όλους μας θα είναι ένα ταξίδι που θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια.
 
Ευχαριστούμε
 
τους κυρίους Μανώλη Κοπανάκη και Παναγιώτη Κούτρα από το ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου καθώς και τον κύριο Κωσταντίνο Λούβαρη από το Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης.
 
Η μαθήτρια του Α4 Μουστή Στέλλα
 
Το κείμενο βασίστηκε σε καταγραφές όλων των μαθητών/τριών της ομάδας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης
 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ