Πηγαμε στο θεατρο...

Το ταξίδι στο μέλλον ξεκινάει από το σχολείο

28/1/24

Πηγαμε στο θεατρο...

Την Τετάρτη, 24/01/2024, οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Α2 και παιδιά από την θεατρική ομάδα του σχολείου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Θέατρο Λαμπέτη, στην Αθήνα, με σκοπό να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση : "Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα".

Η παράσταση ανεβαίνει φέτος από την θεατρική ομάδα "Μυθωδία" σε σκηνοθεσία Ν. Χανιωτάκη.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον, το θεατρικό κείμενο, διασκευασμένο από τον Σάιμον Στίβενς, αποτελεί το ημερολόγιο που κρατάει ύστερα από την παρότρυνση της αγαπημένης του δασκάλας, ο Κρίστοφερ Μπουν, ένα 15χρονο αγόρι στο φάσμα του αυτισμού. Το κείμενο ακολουθεί τις προσπάθειες του παιδιού αυτού να εξιχνιάσει τη δολοφονία ενός σκύλου στη γειτονιά, αλλά και να ανακαλύψει την αλήθεια για την από καιρό χαμένη μητέρα του. Σε όλη αυτή την περιπέτεια ο Κρίστοφερ προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τον κόσμο των ενηλίκων και να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον που δυσκολεύεται να κατανοήσει. 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα διαφορετικότητας και συμπερίληψης, να προσεγγίσουν με μεγάλο σεβασμό τις ιδιαιτερότητες των ανθρώπων στο φάσμα του αυτισμού, αλλά και να συζητήσουν με τους ηθοποιούς ζητήματα που αφορούν τόσο στον αυτισμό όσο και στη μελέτη ενός ρόλου και την ενσάρκωσή του από έναν ηθοποιό.
Θα ακολουθήσει συζήτηση στην τάξη και εργασία στο μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας αξιοποιώντας το πρωτότυπο κείμενο.

Καθηγήτριες που συνόδευσαν:

Αλεξίου Ε. , Γκανή Κ. , Παπαθανασίου Ε. και Παπαιωάνου Σ.


 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ